Aggro Artistiek Downhill Fitness Freestyle Hockey Night Skate Skeeleren
Huidige Status: Niet ingelogd...

 
 
Hoofdmenu
 
Inline Algemeen
 
Skaten in België
 
Inloggen:
 
Snel Contact:
InlineNieuws.be


 
  Het verhaal van 24h solo
 
Publicatie :
29.06.2011.
 
Categorie:
Skeeleren.
 

Sabrina Gaudesaboos nam, net zoals 14999 ander skaters, deel aan de 24h van Le Mans (FR)en dit in de categorie Solo. 24u lang proberen om helemaal alleen zo veel mogelijk rondjes te rijden op het Bugatti-parcours van Le Mans.

Marij Timmerman bezorgde ons een 'dagboek verslag' van de unieke ervaring van Sabrina Gaudesaboos. Sabrina finishte als 4de in haar categorie en behaalde ruim haar vooropgestelde doel!

In dit nieuwsitem het unieke verhaal van 24h Solo...

 

 

team sabrina
 

 

Le Mans , de 24uren van Le Mans,

Hoofdpersonage  Sabrina
In bijrol , trainer Franky, zusje Jessica; de andere 50%, mama Chantal, swanjeuze Marij, (mental) Juren, (klein broertje) Rino , een team van zeven trekt na een jaar voorbereiding eindelijk richting Le Mans, eindbestemming: Bugatti circuit. De afspraak was vrijdag 24 juni te vertrekken tegen 13u 30,  het begon al goed. Mental… onze chauffeur van dienst vergat zijn koffie , snel een sms’je naar dochter Shirley zodat de trip van 6 à 7 uur kon starten, ondertussen laden wij de aanhangwagen. We hadden besloten niet alles te proberen te stapelen in de koffer, maar gewoon de aanhangwagen te kiezen. Heel wat spullen moesten mee: fiets, massagetafel, tenten voor 7 en  water oooo zoveel water om de voorspelde hitte de baas te kunnen.

 

20u30 vrijdagavond -  we komen toe aan de camping na 2 pitstops en een rotonde parcours met kegelhindernissen. Niettemin wordt dit een internverhaal dat nog lang mee zal gaan. Nu wordt het spannend om een plaatsje te vinden zo dicht mogelijk tegen de toegang parcours want morgenochtend wordt het een hele verhuis. Tegen 13u vertrekken we richting paddocks waar we zo 32 uren zullen vertoeven.  We wringen ons letterlijk tussen de Duitsers en Fransen in met af en toe hilarische toestanden. Tegen 21u30 komt Camille (woont in Le Mans en vorig jaar reden Jessica en Sabrina samen met haar in het Loopsteam voor de 24u) Sabrina ophalen. Vannacht kan ik zo nog in een zacht bedje slapen zodat ik zaterdag om 16u fris aan de start kan verschijnen.

le mans sabrina7u - na een korte nacht van 6 uurtjes slaap, want tegen 24u30 viel pas de slaaprust over de camping gingen wij, begeleiders, richting parcours waar we Sabrina haar transponder en nummer moesten afhalen en ook onze toegangsbandjes voor de paddocks konden verkrijgen. Snel al eens de sfeer opsnuiven. Alles in boxen stoppen. Alles wat mee moet richting paddocks zodat we na de toertocht op het wedstrijdparcours ons kunnen nestelen in box 54, samen met 40 andere solo’s.

11u - start van de 2 toeren ‘parade’ op het parcours. Mental… ,trainer en klein broertje maken zich klaar, swanjeuze en mama Chantal trekken geladen met het fototoestel en camera mee richting parcours , kippenvel… wat een massa. Onze drie mannen staan helemaal vooraan net achter de parcourswagen. Eerst een ronde traag en dan een snelle vrije ronde , hup hup laat jullie maar eens gaan, kleine broer rijdt mee met een kopgroepje snelle jongens wat later de winnende Powerslide herenploeg bleek te zijn. Snel iets eten… pasta (hoe kan het ook anders) en we trekken met een volgeladen fiets 4x richting box waar ons buiten moeten instaleren wegens plaatsgebrek, ja ze stoppen dan ook 40 solorijders met begeleiding in 1 box.

14u - 300m kwalificatie om de startplaats te bepalen. Op het gemak want wat nog komt, wordt nog lastig genoeg. We willen toch liefst met soepele spieren aan de start verschijnen, geen gitaarsnaren door een spier te verrekken om zo 20 plaatsen eerder te staan om te starten. Op 24u solo rijden, wordt het verschil niet in de start gemaakt. En uiteindelijk is het doel: 80 ronden en uitrijden.

15u30 - iedereen de tribune in en Sabrina en trainer Franky richting start plaats nummer 188, zusje Jessica staat met haar damesteam op de 22ste startplaats. Het leuke aan een super sprinster in je team te hebben. Trippel kippenvelmoment , hopelijk is dit niet te zien op de videobeelden, de aftelling begint Sabrina loopt naar de overkant en doet traag maar goed haar schoentjes dicht want ze rijdt tenslotte blokken van 2uur, de teams doen 1 ronde en wisselen dan al af van renner dus als die niet goed zitten is het toch voor niet lang.

16u - we zijn vertrokken trainer en mental staan aan het parcours zelf zodat ze om de ronde richtlijneninzet start le mans kunnen geven. Thuis was er reeds in overleg een 24u planning opgemaakt. Om de 2uur binnen komen voor eten, massage, plasstop en wie weet wat nog allemaal , want het is toch allemaal nieuw en een glazen bol hebben we niet, ’t wordt spannend.  Na 3 ronden bleek Sabrina reeds voor te zitten op het schema. De rondjes van 12 min worden 10,8,9,9,10,10……..nu ze zit in een goeie groep hopelijk brengt dit later geen problemen mee…we zien wel. In de derde ronde klimt Marij, de swanjeuze, over de hoge bording om in de blauwe zone langs het parcours te gaan staan met vers water. Er mag maar 1 persoon tijdelijk in die zone staan, sta je er te lang of met 2 trekken ze telkens een ronde af en dit is nu ook de bedoeling niet. Nu het is wel begrijpelijk want anders staat er meer begeleiders  in de ‘zone moquette’ dan renners zelf en kunnen de toeschouwers ook niets meer zien. De groep voelt goed aan, Sabrina roept “ ik kom wat later binnen “, om 18u 25 rijdt ze richting box waar alles buiten reeds klaar staat, schoenen voorzichtig uit, snel op de massage tafel pak uit en onder een dekentje en de controle kan beginnen, ademhaling, hartsslag, voeten..enz. Trainer past ondertussen het schema aan zodat we weten wanneer ze de volgende keer moet eten, drinken. Ook niet vergeten: binnen 30min  moet ze aan de dorstlessers beginnen want het is warm zeer warm. Moraal zit goed de voetjes nog geen blaren, oef we zijn nu echt van start. Alles loopt gesmeerd.

20u34 - Volgende pitstop. Als ze de volgende keer binnen komt gaat mental slapen want hij moet ons morgen veilig en wel terug thuis brengen. We spreken verschillende tekens af zodat we de volgende ronde kunnen klaar staan met het nodige, drinken, banaan die wordt wel hilarisch! Zo om de 3 a 4 ronden klimt swanjeuze de bording over om het gevraagde aan te geven en even een pepwoordje te zeggen, wat niet zo evident is al lopend want er wordt niet gestopt of vertraagd want anders verliest ze de aansluiting tot haar groepje renners die het ideale tempo rijden.

23u04 komt ze opnieuw binnen de nacht gaat nu echt beginnen, we trekken nieuw onderkledij aan en pakje met lange mouwen. Handkusje richting mental want die gaat slapen. Kleine broer wil niet mee en zegt “Sabrina wakker ik ook”. 23u21 rijdt ze opnieuw richting piste, hopelijk houdt ze dit vol. 00u45 mama gaat nu ook slapen maar eerst zusje Jessica gaan wakker maken, want die moet met 3 rensters van haar team de blok van 2u tot 6u rijden.

3u15 komt ze opnieuw binnen na een hele serie ronden van 11.22 dus nog steeds sneller dan het vooropgestelde schema, voetjes zitten nog goed maar de ademhaling gaat moeilijker door de warmte die uit de asfalt komt tijdens de nacht. Na een babbelke met ons gedrieën, want Rino is ondertussen ook in twee stoeltjes in slaap gevallen, gaat ze opnieuw richting parcours. Daar wacht ze op een groepje die volgens trainer Franky ongeveer haar tempo rijdt, aanpikken gaat en ze rijdt de volgende 2 uren met hen mee. Hopelijk lukt het want ze rijden ronden van 10.18,10.14,10.15….

 

le mans - sabrina

 

5u 15 rijdt ze opnieuw de box binnen. Ze valt bijna in slaap terwijl swanjeuze haar voeten en benen masseert , nu komt het moeilijkste moment , Sabrina wat doen we rusten of … mmmm is al wat we te horen krijgen, niet te doen die voetjes pijnlijk bij elke aanraking en ook haar knietjes krijgen het lastig. De berg, ook wel de fameuze ‘Dunlop’ genoemd, lijkt elke keer langer en steiler te worden. We veranderen van pak en onderkledij want alles is nat. We laten Sabrina wat rusten maar ondertussen staan we met twee haar benen los te schudden en in beweging te houden. Ze mogen niet stil vallen want anders wordt het te moeilijk,  ze gaat moeizaam terug richting piste met pijn in het hart zwaaien we, als ze de solo zone passeert. Hopelijk, hopelijk houdt ze dit vol. De zon komt over de berg reeds op en dat geeft wat nieuwe energie. Die slome slaapmuziek wordt vervangen door wat swingende klanken. Trainer en swanjeuze nemen elkaar eens dicht en zijn klaar voor de volgende 2 uren blok. Rondjes 11.27,11.04,……

6u59 komt ze al opnieuw binnen te vermoeid. We beslissen haar een half uurtje te laten slapen. Ondertussen zijn Jurgen en mama er opnieuw bij gekomen, klein broertje ligt nog steeds in zijn 2 stoeltjes te slapen aan de blauwe zone. Hij houdt al slapend en niet beseffend de wacht bij ons materiaal. 66 min later trekken we Sabrina met twee recht en geven we haar een dikke groepsknuffel; met pijn in ons hart zenden we haar terug het moordend parcours op.

8u38 - we zitten goed voor op schema nu reeds 71 ronden in de beentjes, het streefdoel van 80 is in zicht. De wind is ondertussen toegenomen wat de bergop nog moeilijker maakt. Regelmatig stoppen er renners van andere ploegen om bij ons te informeren hoe het gaat met Sabrina, de ondersteuning is ook hier niet te doen. Dit doet deugd want wij zijn nu ook reeds  25u en 38 min wakker.

9u 13 komt ze terug binnen,  de slaap heeft haar goed gedaan het moraal zit super. Ze komt al lachend binnen goed teken, we veranderen van pakje en onderkledij, de korte mouwtjes komen terug boven, snel rugnummer verplaatsen, voetjes beginnen (kleine) blaarsporen te vertonen, swanjeuze masseert ze telkens met Arnica-olie zodat ze niet openspringen want dan …. Ooo dan niet aan denken, zorgen voor later nu zit alles nog goed. Mama en Jurgen maken pasta en ruimen ondertussen ons tentenkamp op.

inzet sabrina11u48 - halleluja 80ronden en 340 km in haar trillende beentjes

12u - we beslissen haar om de twee ronden te laten binnen komen maar dan niet naar de box maar tot in de blauwe solozone langs het parcours. Trainer en swanjeuze wisselen af want de brandende zon is moordend voor hun velletje, we lenen ergens een parasol en gebruiken de met een deken bekleed hekken als zonnescherm. Vanaf nu springen we telkens als ze passeert juichend in de lucht wat een spektakel op zich is. De buren storen er zich niet aan het zijn ondertussen vrienden geworden die ons steunen en soms ondersteunen want ook voor swanjeuze wordt de betonnen bording een hele berg van 800m.

13u50 - om de twee ronden wordt om de ronde binnen komen want de hitte en vermoeide spieren worden te moordend. De steun van thuis uit via sms is super Anja, Jo, Patricia en Vincent bedankt. Haar voetjes staan vol mini blaren door de hitte. Gelukkig springt geen enkele open. De door haar zelf gemaakte schoentjes zijn een zegen van hier boven. Geen beenmassage meer, haar spieren verdragen geen aanraking meer,  het schema van drinken en eten wordt nog steeds zeer nauwlettend opgevolgd. Alles wat niet meer nodig is wordt ondertussen door mama Chantal en Jurgen terug naar de camping gereden met de fiets. Want straks wordt het een overrompeling van jewelste.

14u22 - een ronde rijden, binnen komen en 10min rusten, een ronde rijden binnen komen schoentjes uit voetmassage en de volle rondetijd die nu reeds op 30min staat per ronde rusten terug de piste op en zo volhouden tot 16u want ja hoor de 90 ronden is ons nieuw doel, zelf nu nog verlegd ze haar grenzen, wat een stoere dame die Sabrina.

15u20 - stapt ze ondersteund door trainerke voor de laatste keer de piste op de 89set ronde gaat in, met tranen in de ogen zien we haar vertrekken aangemoedigd door al haar skeeler vrienden en het zijn der veel, zeer veel.

16u - de 90 ronden zijn binnen en de 378km zijn een feit. Sabrina strompelt over de Le Mans eindstreep, de wit-zwarte vierkantjesvlag wordt voor haar rond gedraaid. We zijn blij, oververmoeid maar tevreden. Zusje Jessica knijpte in de laatste 3 ronden een tweede plaats uit haar beentjes voor het franse EOskate dames team .

18u 30 - verlaten we de camping richting België en tegen 00u30 komen we veilig en wel terug thuis, bedankt mentaal coach Jurgen , eindelijk mijn bedje na 41uur wakker zijn, ik heb van geen enkele seconde spijt  en doe alles direct nog eens …. Al hoewel eerst wat slapen.

 

Met af en toe tranen in de ogen zit ik dit avonturenverhaal te tikken , Sabrina je bent een kei toffe en super sportieve jonge dame je had een doel en kneep hem vast met beide benen en zette je tanden na 80 ronden in de volgende 10 en liet niet meer los , respect , respect respect…….
 

 

sabrina
 Copyright foto: Helena Van Wassenhoven

 

 

Met dank aan Marij Timmerman voor de tekst en de foto's

 
Tags:
 
Delen:
Delen via facebook
 
Terug...

Reageer hierop :
Gelieve u te registreren / in te loggen om hierop te reageren...
 
Reacties :
Le Mans, Solo!
 30.06.2011    Rollusbillus
Amai! Fantastische prestatie Sabrina! Proficiat!!!
 
Buienradar (komende 2 uur)
 
Tags:
2010 2011 2012 2013 2014 24h 24h Le mans 6h van Diepenbeek 6h wedstrijd afgelast aflossingskoers aflossingswedstrijd aggro Almere Anke Vos Anthony Pottier Antony Pottier Antwerp On Wheels Antwerpen Arne Derobaix artistiek Ascoli autocircuit autoloze zondag autovrij Bart Swings Battle Belgium belgian inline center Belgisch Kampioenschap Belgium Belgium Rollers belgië Berlijn BK bloempot bowl Brons Brugge Brugge - Zeebrugge - Brugge brussel Cali championship Charleroi China circuit CityExplorer colombia competitie conecrazy crew David Lowyck De Brugse Roller Parade Dessel diepenbeek downhill Duitsland eeklo ejk ek Ellen Derobaix Ellen Van De Catseye Ellen Van de Catsye ertvelde Euopees Kampionschap Europa Cup europees jeugdkampioenschap europees kampioenschap evergem Ferre Spruyt Fitness flanders grand prix Ford forward freestyle Francis Ali Frank Fiers frankrijk Fratelli Team Mechelen Freestyle freestyle slalom Geisingen gent gent go-go roller girls goud Haining halve marathon Hanne Wouters Hasselt Hasselt Roller-Bike Parade heerde Heverlee Hilde Goovaerts Hombeek Hongarije houyet IIDA indoor initiatie inline skate inline skaten italië ITB Jean-Luc Ostyn jelle spruyt Jeremy Kesler Jeremy Suarez Jessica Gaudesaboos Jeugdcriterium Frans Claes Jore Van Den Berghe Joren Van Den Berghe kangarooz Kempische Rolschaatsverstandhouding king of the jam Koksijde Koninklijk Modern Skatersclub Wilrijk kortrijk KPN Inline Cup KRV kunstrolschaatsen Kwinten Tas le mans leuven Lommel lommel proving ground Luik maandag Maarten Swings maldegem maldegem skate Marathon Masters Mathias Vosté Mechelen Namen nederland Nele Armee nele armée Niels Provoost Night Skate Nymphe Keuleers one love roller dolls oostende ostend parade parcours parijs philipssite piste Powerslide programma quad raid recreatie Reko Zemst roeselare roll'on roller & bike parade roller derby roller disco roller monday's roller parade roller soccer Roller-Bike Parade Rollerblade rolschaatsen rotterdam RouliRoula route routes Royal Sunday's Club Sabrina Gaudesaboos Sandrine Tas schaatsen seba seba skates selectie shinobis riders Siemen Tas sk8-marathon skate skate je fit skate-cross skate-marathon skatepark skeeleren slalom solo speed skating speed slalom Stephane Mosselmans Stien Vanhoutte street Suzanne Van Praet Sven Boekhorst Sven Mallezie Szeged T-Man Roller Bike Parade Taïg Khris Team Belgium team rollerblade Tienen Tim Schraepen Tim Sibiet Timmy van Rixtel tocht toertocht toertochten training Turnhout uitslag verslag Vert Vicky Jacobs video vlaams kampioenschap Wannes Van Praet website wedstrijd weg wereld kampioenschap wereldkamioenschap wereldkampioenschap wereldrecord wereldrecordpoging Wild Skate Herent Wilrijk WK world games world roller speed skating championship Wouter Hebbrecht Wouter Meulders Yeosu zandvoorde zemst zilver zolder zuid-korea zz-cup
 
 
 

Meest gelezen
  18505 maal
  14316 maal
  14031 maal
  9951 maal
  9929 maal
  8025 maal
  7963 maal
  5517 maal
  4669 maal
  4244 maal
 
Meeste reacties
  2 reacties
  2 reacties
  2 reacties
  1 reactie
  1 reactie
  1 reactie
  1 reactie
  1 reactie
  1 reactie
  1 reactie
 
Laatste reacties
  29/05 01:05
  29/05 01:05
  17/04 10:04
  17/04 10:04
  25/09 18:09
  25/09 17:09
  13/09 20:09
  03/05 00:05
  13/04 12:04
  30/03 22:03
  

© InlineNieuws 2020.